Nieuws

Oktober goede maand voor verkoop nieuwe auto's

In oktober zijn er in Nederland 28.992 nieuwe personenauto's geregistreerd. Dat is een stijging van twintig procent procent ten opzichte van dezelfde maand in 2021. De positieve verkooptrend ten opzichte van vorig jaar zet daarmee door.

Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC datacenter. In totaal zijn er dit jaar tot nu toe 253.764 nieuwe personenauto's geregistreerd. Oktober is de derde maand op rij waarbij er een stijging te zien is in het aantal registraties van personenauto's. Verschillende automerken lijken hun leveringsachterstanden in te gaan lopen.

Eerder lieten de brancheverenigingen al weten dat in augustus en september respectievelijk 9,2 en 4,8 procent meer nieuwe auto's afgeleverd werden dan in dezelfde maanden een jaar geleden. Naast januari en juni is oktober tot nu toe één van de beste verkoopmaanden van auto's dit jaar. De best verkochte merken in oktober waren Toyota, Kia en Volkswagen.

RAI Vereniging en BOVAG verwachten dat het aantal registraties van personenauto’s eind 2022 uitkomt tussen de 300.000 en 320.000.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.