Nieuws

Autoverkoop november hoger dan vorig jaar

In november 2022 zijn iets meer auto’s verkocht in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dit jaar gaat het om 27.810 auto’s, tegen 27.224 in november 2021.

Dit jaar zijn er van januari tot en met november vergeleken met 2021 in totaal ruim 5700 auto’s minder geregistreerd, een daling van twee procent. Het totaal aantal geregistreerde auto’s over dit jaar is nu 281.383. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC datacenter.

Vorige maand bleek dat oktober één van de beste autoverkoopmaanden dit jaar was. En november is de vierde maand op rij waarin een stijging te zien is van het aantal nieuw geregistreerde personenauto’s.

Ondanks de positieve trend qua verkoop, is het totaal aantal registraties van januari tot en met november dit jaar dus nog wel lager dan vorig jaar.

Merken en modellen

De top drie van meest geregistreerde automerken in november wordt aangevoerd door Toyota (2.966 auto’s, 10,7 procent marktaandeel), gevolgd door Volkswagen en Kia.

De meest geregistreerde modellen in november zijn de Toyota Yaris Cross (930 registraties), de Peugeot 208 (732 stuks) en de Volvo XC40 (659 auto’s). De top vijf telt verder de Opel Corsa en de Lynk & Co 01. Die laatste auto wordt vooral via een abonnement aangeboden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.