Nieuws

Nieuw platform voor non-bancaire financiering

Stichting MKB financiering (SMF) is een nieuw platform gestart dat ondernemers de weg moet wijzen naar non-bancaire financiers en adviseurs.

Het nieuwe platform heet Passend Financieren. SMF wijst erop dat het aantal vormen van financiering en aanbod van mkb-financiers groot en onbekend is. "Ondernemers kunnen via de website passendfinancieren.nl meer te weten komen over de mogelijkheden en in contact komen met vijftien financiers en meer dan tachtig financieringsadviseurs die onafhankelijk gecertificeerd zijn en aan de hoogste eisen voldoen met betrekking tot transparantie en kwaliteit van de dienstverlening. Deze partijen verstrekken jaarlijks tot 75 procent van alle non-bancaire financieringen."

Op Passend Financieren is een financieringswijzer te vinden. Door middel van acht korte vragen ontvangt de ondernemer via deze tool een overzicht met de financiers die voldoen aan de financieringsbehoefte en passende financiering bieden. Op basis van de resultaten kan de ondernemer direct zelf contact opnemen met de financiers of een adviseur inschakelen voor begeleiding.

"Passend Financieren is een onafhankelijk platform zonder commercieel belang. Financiers en adviseurs betalen geen vergoeding, waardoor er een onafhankelijk advies komt dat het beste aansluit bij de financiering die voor de ondernemer geschikt is", aldus SMF.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.