Nieuws

ICT Accountancy softwaregids 2022 verschenen

Onderzoeksbureau GBNED heeft de ICT Accountancy softwaregids 2022 uitgebracht. De gids geeft een zo compleet mogelijk inzicht van standaard software voor de accountancysector.

Het is volgens GBNED "vandaag de dag een pittige opgave" om per toepassingsgebied een keuze uit de beschikbare software te maken. "Het gaat hierbij om vijftien toepassingsgebieden, ruim honderd softwareleveranciers en meer dan 150 verschillende toepassingen. En dan hebben we software voor Office en systeembeheer niet eens meegerekend."

En het aanbod groeit nog steeds, aldus het onderzoeksbureau. "Nieuwe aanbieders zien de accountancy als een markt met een groot potentieel. Regelmatig zitten daar pareltjes tussen die succes hebben, maar we zien ook aanbieders die het toneel na verloop van tijd weer verlaten."

Opvallend noemt GBNED de groei van het aantal aanbieders dat oplossingen biedt onder de noemer 'practice management'. Daarbij gaat het dan ook om deelgebieden binnen practice management, zoals uren schrijven in combinatie met declareren en separate oplossingen gericht op planning en online samenwerken door kantoormedewerkers. Bij 'portaalsystemen' ziet het onderzoeksbureau een groei van aanbieders die zich vooral richten op het delen van online documenten tussen kantoor en klant.

Het aanbod van boekhoudsoftware, gericht op online samenwerken aan de boekhouding door kantoor en klant is volgens GBNED juist iets afgenomen. "Dat laatste heeft met name te maken met overname en het door aanbieders richten op een andere doelgroep. Zo is boekhoudsoftware gericht op de zzp'er nog steeds volop in ontwikkeling."

De ICT Accountancy softwaregids 2022 is gratis beschikbaar.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.