Nieuws

'Plannen gemeenteraad van groot belang voor bedrijfsleven'

Lokale bedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage en zijn onmisbaar bij de transities waar de samenleving voor staat.

Dat stellen voorzitters Ingrid Thijssen van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen medio maart.

De twee werkgeversorganisaties richten zich per brief tot lokale lijsttrekkers, met onderwerpen waar gemeentebesturen de komende jaren extra aandacht voor moeten hebben. "Juist in deze tijd van verandering zijn de plannen waarover uw gemeenteraad besluit van groot belang voor het lokale bedrijfsleven."

Bedrijventerreinen

De ondernemersvoorzitters vragen onder meer aandacht voor bedrijventerreinen, die mede door ruimtegebrek en oprukkende woningbouw soms in de verdrukking komen.

Ook pleiten zij voor  snelle bestuurlijke procedures, "bijvoorbeeld om te zorgen dat we de energietransitie tijdig in goede banen leiden".

Daarnaast vragen Thijssen en Vonhof om "een beheerste ontwikkeling van lokale lasten en regeldruk". De werkgeversorganisaties zetten graag "samen met u de schouders onder deze en vele andere vraagstukken die relevant zijn voor onze brede welvaart nu én later".

De verkiezingen voor de gemeenteraden zijn dit jaar van 14 tot en met 16 maart aanstaande.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.