Nieuws

RJ-Uiting 2022-3: Ontwerp-richtlijn hoofdstuk 655 Zorgaanbieders en C3 Kleine zorgaanbieders

De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2022-3: 'Ontwerp-richtlijn hoofdstuk 655 Zorgaanbieders, jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen en hoofdstuk C3 Kleine zorgaanbieders' uitgebracht.

De RJ stelt voor om hoofdstuk 655 Zorginstellingen aan te passen vanwege de inwerkingtreding van de Regeling openbare jaarverantwoording WMG. Deze regeling vervangt de Regeling verslaggeving WTZi. De regeling is van toepassing op de jaarverantwoording van zorgaanbieders over verslagjaren vanaf 2022.

Daar de regeling onderscheid maakt in grote, middelgrote en kleine zorgaanbieders stelt de RJ voor om ten behoeve van de categorie kleine zorgaanbieders een afzonderlijk hoofdstuk C3 'Kleine zorgaanbieders' toe te voegen aan de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor micro- en kleine rechtspersonen (RJk-bundel).

Download RJ-Uiting 2022-3

De RJ nodigt uit tot het inzenden van reacties en commentaren op de RJ-Uitingen. Stuur een e-mail naar: secretariaat@rjnet.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.