Nieuws

Banenzoekers kijken niet naar 'purpose', maar naar salaris en werksfeer

Jonge banenzoekers vinden een goed salaris en een prettige werksfeer veel belangrijker dan een bijdrage leveren aan een betere wereld. Werkgevers hebben dat nog niet goed door en slaan daardoor de plank mis bij werving in de krappe arbeidsmarkt.

Dat zegt Randstad in het FD na onderzoek onder werkzoekenden. Bij alle werkzoekenden staan salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden op de eerste plaats bij de keuze voor een baan. Werksfeer staat op de tweede plaats. Bij jongeren staat de werksfeer bovenaan, gevolgd door salaris en doorgroeimogelijkheden op de derde plaats.

Baanzekerheid is ook minder belangrijk geworden vanwege de krappe arbeidsmarkt, waardoor werkzoekenden makkelijker een baan vinden. Momenteel telt Randstad 400 duizend openstaande vacatures online, tegenover 327 duizend werklozen.

Volgens Randstad zouden werkgevers die te kampen hebben met personeelstekorten ook meer naar parttimers moeten kijken die bereid zijn om meer uren te werken. Daarnaast kijkt het uitzendbureau hoopvol naar de plannen van de Europese Commissie om meer legale arbeidsmigratie te faciliteren, omdat de verwachting is dat de schaarste de komende jaren zal aanhouden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.