Nieuws

NBA zoekt 'PaaS-accountants'

De NBA wil graag in contact komen met accountants die in de praktijk te maken hebben met het 'Product-as-a-Service' (PaaS) businessmodel.

‘Product-as-a-Service’, kortweg PaaS, is een bekend businessmodel binnen de circulaire economie, dat extra prikkels biedt voor verduurzaming, de kans vergroot op behoud van waardevolle grondstoffen (voor zowel de planeet als voor het bedrijf zelf) en leidt tot langdurige en stabiele klantrelaties en daarmee inkomsten.

Bedrijven en vooral startende ondernemingen die dit in de praktijk willen brengen, lopen echter vaak tegen obstakels aan bij de financiering, aldus de NBA. Banken hebben nog moeite om voldoende inzicht en houvast te krijgen met betrekking tot de ‘waarde’ van met name contracten over langere termijn, in plaats van omzet uit verkoop die direct wordt gerealiseerd.

De financiële expertise van accountants kan helpen om zulke relatief nieuwe bedrijfsmodellen op passende wijze te valideren, waar mogelijk binnen bestaande regels en methodieken. De NBA komt daarom graag in contact met accountants die dit onderwerp in de praktijk tegenkomen; bij opdrachtgevers, maar bij accountants in business wellicht ook binnen de eigen organisatie tijdens de oriëntatie op toekomstige scenario’s.

Wie hierover mee wil denken kan contact opnemen via l.geusebroek@nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.