Nieuws

'Meer bedrijven in de verkoop, maar kopers voorzichtiger'

Door de turbulente marktomstandigheden zetten meer ondernemers hun bedrijf in de verkoop nu de prijzen nog relatief hoog zijn. Kopers zijn echter voorzichtiger geworden en doen meer onderzoek.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Kopers doen diepgaander onderzoek omdat er een aantal bijzondere factoren in het spel zijn. Zo vormde de coronacrisis een trendbreuk in de cijferontwikkeling van bedrijven, waardoor de cijfers over een langere periode minder betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn banken kritischer geworden bij het verstrekken van financiering, is er onzekerheid over de rente-ontwikkeling en zorgt de oorlog in Oekraïne voor onrust.

Vooralsnog is er alleen in het eerste kwartaal een daling te zien in het aantal bedrijfsoverdrachten, maar nog geen duidelijke daling in het aantal bedrijfsverkopen. Omdat het aanbod echter hard toeneemt, concluderen experts dat er een kentering gaande is en de mark wat afvlakt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.