Nieuws

CBS-econoom Van Mulligen spreekt tijdens NBA-webinar over continuïteit

De NBA-werkgroep Continuïteit organiseert op 9 juni 2022 een webinar over continuïteit in turbulente tijden. Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), gaat daarbij in op de actualiteit.

Door het wegvallen van de coronasteun, een historisch laag consumentenvertrouwen, klimaatverandering en oorlog in Europa is de continuïteit van organisaties verre van vanzelfsprekend. Het aantal faillisementen stijgt inmiddels licht, waar het aantal over 2021 nog bijzonder laag was.

Tijdens het webinar op 9 juni (16.00 tot 17.15 uur) praat Peter Hein van Mulligen deelnemers bij over de actualiteit, zoals over de huidige faillisementscijfers en de economische vooruitzichten voor ondernemingen in Nederland.

Met oud-VEB-directeur Paul Koster en Agnes Koops (PwC, voorzitter Werkgroep Continuiteit) wordt ingegaan op wat ondernemingen, de externe accountant en anderen in de keten kunnen doen om bij dreigende discontinuïteit adequate stappen te zetten. Tijdens het webinar wordt ook gedeeld wat accountants momenteel in de praktijk ervaren rondom continuïteitsvraagstukken.

Oorzakenanalyse

De Werkgroep Continuïteit, een samenwerking tussen NBA, SRA en accountantsorganisaties, onderzocht in 2021 welke factoren van belang zijn voor het tijdig signaleren van continuïteitsproblemen bij een organisatie. Vanuit deze analyse draagt de werkgroep tijdens het webinar oplossingen aan, die bijdragen aan adequaat handelen in het geval van (dreigende) discontinuiteit.

Aanmelden voor het webinar kan via de website van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.