Nieuws

ABN Amro: welzijn werknemers daalt, terwijl personeelstekort oploopt

Juist nu het bedrijven nauwelijks lukt personeel te krijgen, is het welzijn van medewerkers fors gedaald. De werkdruk is hoger, burn-outklachten liggen weer op het niveau van voor corona en de loonkloof tussen de werkvloer en de top neemt toe.

Dat blijkt uit de tweede editie van de 'sectorale welzijnsmonitor' van ABN Amro. In totaal nam het welzijn van werknemers in 2021 met twee procent af, waarbij die afname nog werd gedempt door positieve zaken als een afnemend risico op baanverlies.

Toch was het gevoel per saldo minder positief dan in het eerste coronajaar 2020, toen het welzijn ten opzichte van het jaar daarvoor juist flink was toegenomen. Het lijkt er op dat "pijnlijk zichtbaar wordt wat een economische opleving in combinatie met arbeidsmarkttekorten doet met het personeel", aldus het rapport. "Groei en welzijn gaan nu eenmaal niet altijd samen, dat is bekend."

Uitputting

Ondanks dat de pandemie nog voor een groot deel van het jaar aanwezig was, zijn veel ongewenste bewegingen teruggekeerd, stellen de onderzoekers. "Werknemers hebben over een breed front ingeboet aan autonomie, een factor die als belangrijk voor het welzijn wordt aangemerkt. Zo wordt de mogelijkheid om zelf oplossingen te bedenken lager gewaardeerd, net als het kunnen bepalen van de volgorde van en het tempo waarin het werk kan worden gedaan."

Meer werknemers vinden het werk "veeleisend" en meer dan vijftien procent ervaart vaker dan maandelijks "complete uitputting". Volgens het rapport komt dat mogelijk ook door het digitale vergaderen tijdens thuiswerkdagen.

Waar de werk-privébalans in 2020 beter in evenwicht was door het thuiswerken, is deze categorie samen met gezondheid een jaar later het hardst gedaald. De onderzoekers keken in totaal naar 89 variabelen.

Vicieuze cirkel

Volgens het rapport is sprake van een vicieuze cirkel. "Waar krapte op de werkvloer is, ervaren meer medewerkers een grotere druk, waardoor ook zij zich eerder ziek melden. Als het ziekteverzuim toeneemt, wordt de druk op andere collega’s groter, waardoor ook zij snel tegen grenzen aanlopen en de kans op burn-outklachten groeit."

ABN Amro-econoom Sonny Duijn benadrukt dat het welzijn van werknemers belangrijk is voor het aantrekken en vasthouden van personeel. "Minder aandacht voor welzijn heeft daarom niet alleen gevolgen voor werknemers, maar ook voor de continuïteit of zelfs het voortbestaan van een bedrijf." Hij raadt werkgevers aan om net zulke harde doelen te stellen voor welzijn, als voor de financiën van hun onderneming.

Bron: ABN Amro

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.