Nieuws

Nieuwe HRA-bundel 2022 verschenen

De NBA heeft de nieuwe HRA-bundel 2022 gepubliceerd. Het handboek met beroepsregels voor accountants is opnieuw dikker dan de vorige editie.

De Handleiding Regelgeving Accountancy (HRA) 2022 bundelt alle wet- en regelgeving voor accountants die relevant is voor de dagelijkse praktijkuitoefening. De HRA 2022 is net als in voorgaande jaren ook online te raadplegen.

In de editie van 2022 zijn enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd, waaronder die in de Verordening Gedrags- en beroepsregels accountants (VGBA) en de Verordening inzake de onafhankelijkheid van accountants (ViO). Verder zijn onder meer wijzigingen aangebracht in de Nadere Voorschriften Permanente Educatie (NVPE) en de Standaarden 315, 700 en 3900N.

Aparte begrippenlijst

Om het makkelijker te maken voor accountants en andere belanghebbenden om kennis te nemen van de in de HRA gebruikte definities, heeft de NBA die begrippen in een apart overzicht op de website geplaatst.

De begrippenlijst is niet meer in de HRA zelf opgenomen. Desondanks telt de nieuwe HRA-bundel inmiddels liefst 1820 pagina's, veertig pagina's meer dan de vorige editie. Niet verstandig dus om uw chiwawa op de deurmat te laten liggen, op de dag van bezorging.

De HRA-bundel kost €82,50 (inclusief btw en verzendkosten binnen Nederland) en is te bestellen via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.