Nieuws

Nominatie voor Kristalprijs 2022 geopend

De nominatieronde voor de uitreiking van de Kristalprijs 2022, de prijs voor de beste mvo-verslaggeving, is geopend. Nomineren kan tot en met 31 juli aanstaande.

'Transparantie over impact van en op mensenrechten, in het licht van mondiale uitdagingen' is het jurythema voor de Kristalprijs 2022.

Relevante vragen hierbij zijn: besteden organisaties voldoende aandacht aan het effect van hun activiteiten op het respecteren van mensenrechten? Hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van organisaties voor hun directe, maar ook hun indirecte impact? Dus ook verder in de waardeketen, verder in afstand en verder in tijd? En in hoeverre zijn zij daar transparant over?

Even en oneven jaren

De Kristalprijs wordt in de even jaren uitgereikt op basis van nominaties rondom transparante verslaglegging op een specifiek thema. Alle organisaties die onder de toekomstige CSRD-richtlijn vallen, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan tot en met 31 juli 2022. De Kristalprijs wordt dit jaar uitgereikt op 29 november aanstaande.

In de oneven jaren is de Kristalprijs gebaseerd op de Transparantiebenchmark, een tweejaarlijks onderzoek naar de transparantie van mvo-verslaglegging door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).  .

De Kristalprijs is een initiatief van het ministerie van EZK, in samenwerking met de NBA. De organisatie is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van EZK.

Meer informatie is beschikbaar via de (vernieuwde) website over de Kristalprijs en de Transparantiebenchmark.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.