Nieuws

BNR: zakelijk vliegen neemt vlucht

Tijdens de coronapandemie lieten veel bedrijven weten ook na de pandemie kritischer te kijken naar de noodzaak van zakelijke vliegreizen. Zakelijke reizigers kiezen echter weer massaal voor het vliegtuig.

Dat concludeert BNR op basis van navraag bij luchtvaartmaatschappijen en brancheorganisaties. Sinds het wegvallen van de coronabeperkingen in maart blijkt dat het zakelijk vliegverkeer sneller dan verwacht weer op gang komt, zeggen onder meer brancheorganisaties ANVR en NBTC. Luchtvaartmaatschappijen bevestigen de trend en zijn blij met ontwikkeling.

KLM heeft weer 85 procent van de zakelijke reizigers aan boord in vergelijking met de aantallen voor corona. KLM doet het in vergelijking met andere maatschappijen uitzonderlijk goed, wat waarschijnlijk komt door het diverse palet aan bestemmingen.

Joris Melkert, luchtvaartdeskundige aan de TU Delft, laat aan BNR weten dat vooral het zakelijke verkeer vanuit het mkb toeneemt, omdat klimaatproblematiek en de ervaringen met online vergaderen tijdens de pandemie bij veel grote bedrijven hebben geleid tot strenger vliegbeleid.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.