Nieuws

Fiscaal surfen - Week 6

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Beconregeling

Beconregeling gewijzigd, aanvullend uitstel mogelijk
In overleg met koepelorganisaties en softwareontwikkelaars is de uitstelregeling voor belastingconsulenten ('beconregeling') door de Belastingdienst gewijzigd.

Fiets van de zaak

Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker
De administratie die nodig is bij een fiets van de zaak wordt makkelijker. Werkgever en werknemer kunnen straks onderling afspraken maken over de dagen dat wél en geen gebruik wordt gemaakt van de fiets van de zaak en over het combineren van een fiets van de zaak met een kilometervergoeding voor de eigen auto.

Box 3

Belastingdienst stuurt brieven over 'massaal bezwaar plus'-procedure
Niet-bezwaarmakers die later alsnog bezwaar hebben gemaakt tegen de box 3-heffing over de jaren 2017-2020 ontvangen de komende periode een informatiebrief van de fiscus in verband met de 'massaal bezwaar plus'-procedure.
(Bron: TaxLive)

Fiscus heft fictief hoog rendement: 6,17 procent
Voor bijna 900.000 huishoudens kan 2022 in meerdere opzichten duur uitvallen. Niet alleen vanwege prijsstijgingen. Wie meer dan 50.000 euro aan vermogen heeft - of 100.000 euro voor wie samenleeft als fiscaal koppel - krijgt daarnaast te maken met een fictief hoog rendement in de beruchte box 3, meldt De Telegraaf.
(Bron: TaxLive)

Belastingdienst gaat STAK-constructies bij vastgoedbeleggingen onderzoeken
Een STAK is niet bedoeld om alleen fiscaal voordeel te behalen. De Belastingdienst zal de komende tijd monitoren of onder het overgangsstelsel box 3 dergelijke constructies zich sterker voordoen.
(Bron: Taxence)

Vennootschapsbelasting

Hoe beperkt u belastingrente over uw aanslag vennootschapsbelasting?
Gezien de belastingrente voor de vennootschapsbelasting van minimaal 8% (en 1 maart 2023 zelfs 10,5%) is het van belang om kritisch te kijken naar uw voorlopige aanslagen over de afgelopen jaren. Daarmee kunt u voorkomen dat de Belastingdienst u deze hoge rente in rekening brengt.
(Bron: BDO)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.