Nieuws

Veel animo voor aanschafsubsidie schone bouwwerk- en voertuigen

Bij bouwbedrijven is veel belangstelling voor subsidie om schone bouwwerk- en voertuigen aan te kunnen schaffen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat in een dag tijd al meer subsidie is aangevraagd dan er te vergeven viel.

Het gaat om de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB), waarvan de inschrijving op 8 mei openging. Het totale budget in deze subsidiepot bedraagt voor dit jaar 60 miljoen euro; 36 miljoen daarvan is bestemd voor aanschaf. Maar in een dag tijd is er al voor een bedrag van ruim 66 miljoen euro aangevraagd.

RVO benadrukt dat het gaat om aanvragen die nog wel moeten worden beoordeeld. Zo controleert de rijksdienst de binnengekomen aanvragen momenteel op volledigheid. Vervolgens vindt een loting plaats voor alle goedgekeurde aanvragen die op de openingsdag zijn gedaan.

Naast aanschafsubsidie is er ook budget voor het ombouwen van bouwmateriaal en innovatie. Hier gaat het om respectievelijk 14 miljoen euro en 10 miljoen euro. Ook hierop hebben bedrijven ingetekend, maar de hiervoor gereserveerde budgetten zijn nog niet overschreden.

Bron: ANP/RVO

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.