Nieuws

Fiscaal surfen - Week 27

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

Brief over intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel coronacrisis
Hebt u in april 2023 een brief gekregen waarin stond dat u niet voldeed aan de voorwaarden voor de betalingsregeling voor het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis? En hebt u daarna niets gedaan? Dan sturen wij u in juli 2023 een brief waarin wij u laten weten dat wij uw betalingsregeling intrekken.
(Bron: Belastingdienst)

Bedrijfsopvolging

RB en werkgeversorganisaties positief over maatregelen BOR maar zorgen blijven
Het Register Belastingadviseurs is blij met de voortgang van de maatregelen betreffende de BOR en Doorschuifregeling maar blijft tegelijkertijd de noodzaak benadrukken om enkele lacunes in de wetgeving aan te pakken voor de continuïteit van mkb-ondernemingen.
(Bron: Taxence)

Veehouders

Vragen en antwoorden beëindigingsregelingen voor veehouders
Hebt u een veehouderijbedrijf dicht bij een Natura 2000-gebied? Dan kunt u vrijwillig deelnemen aan de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties plus (Lbv-plus). Wilt u hieraan deelnemen en wilt u meer weten over de gevolgen voor uw belastingzaken?
(Bron: Belastingdienst)

Digitaal loket voor vragen fiscale gevolgen uitkoopregeling veehouders
Veehouders met fiscale vragen over de uitkoopregelingen van het kabinet, kunnen vanaf vandaag daarvoor terecht bij een speciaal voor dit doel opgericht digitaal loket.
(Bron: Belastingdienst)

Pensioen

Fiscale vragen over Wet toekomst pensioenen beantwoord
Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (WTP) in werking getreden. Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de Belastingdienst heeft vragen beantwoord over de fiscale behandeling van pensioenen.
(Bron: TaxLive)

Btw

Strikte uitleg regel voor btw-plicht bij platforms voor elektronische diensten
Exploitanten van telecommunicatienetwerken, portals of interfaces zoals app-stores zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk om de btw op elektronische diensten (zoals apps, e-books en streamen van video en muziek) te berekenen aan de afnemer. Het bedrijf Fenix International, dat het platform 'Only Fans' exploiteert, vocht deze regeling aan bij het Hof van Justitie. Die stelde Fenix International onlangs in het ongelijk.
(Bron: BDO)

Internationaal belastingrecht

Nieuw belastingverdrag Nederland - België gepubliceerd
De tekst van het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en België is gepubliceerd. Het nieuwe verdrag heeft gevolgen voor zowel particulier als onderneming.
(Bron: PwC)

Fiscale regelingen

Veel fiscale regelingen scoren negatief op verschillende evaluatiecriteria
Uit onderzoek van het Ministerie van Financiën naar 116 fiscale regelingen is gebleken dat 11 van de 73 onderzochte regelingen op een efficiënte manier bijdragen aan het beoogde doel. Tegelijkertijd is een deel van de regelingen ingehaald door de tijd of erg complex voor de Belastingdienst of belastingplichtigen.
(Bron: Rijksoverheid)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.