Nieuws

Fiscaal surfen - Week 35

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Corona

Nog 226.000 ondernemers hebben coronaschuld, 43.000 betalen niks
Ongeveer 226.000 ondernemers hebben op dit moment nog een openstaande coronaschuld bij de Belastingdienst. Zij hebben sinds oktober 2022 een betalingsregeling lopen voor hun coronabelastingschulden. Het merendeel houdt zich aan de termijnen, maar zeker 43.000 ondernemers hebben nog niks betaald, schrijft demissionair staatssecretaris Marnix van Rij in een brief aan de Tweede Kamer.

Belastingdienst begint met innen van coronaschuld ondernemers
Ondernemers die nog niets van hun coronaschuld bij de Belastingdienst hebben afbetaald, kunnen de komende periode een brief op de mat verwachten. Vanaf nu begint de dienst met het innen van de schulden.

MKB-Nederland: Ondernemers moeten coronaschulden aanpakken
MKB-Nederland roept ondernemers met een coronaschuld opnieuw op om contact op te nemen met de Belastingdienst. Ondernemers die vrezen failliet te gaan, moeten "goed advies inwinnen", zegt de brancheorganisatie. Veel ondernemers proberen via 'hulplijnen' nog een oplossing te vinden voor hun belastingschuld.

Belastingplan

Inhoud pakket Belastingplan 2024 bekendgemaakt
Staatssecretaris Van Rij heeft de inhoud van het pakket Belastingplan 2024 bekendgemaakt. Het pakket Belastingplan 2024 bestaat uit 12 wetsvoorstellen.
(Bron: Taxence)

Helpdesk Intermediairs

Belastingadviseurs krijgen minder vaak voorrang bij de belastingtelefoon
De Belastingdienst gaat de voorrangspositie van belastingadviseurs via de Helpdesk Intermediairs vaker opheffen op dagen dat de belastingtelefoon extra drukte verwacht over opgelegde naheffingsaanslagen omzetbelasting. Dat is zo afgesproken met de koepel- en beroepsorganisaties.
(Bron: TaxLive)

Auto van de zaak

Hoge Raad verduidelijkt regels vermogensetikettering
Een auto die op jaarbasis minder dan 500 kilometer voor privédoeleinden gebruikt, behoort verplicht tot het ondernemingsvermogen. Wordt de auto voor ten minste 90% in privé gebruikt, dan is deze verplicht privévermogen. In andere gevallen heeft de ondernemer een keuze.
(Bron: Deloitte)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.