Nieuws

IFRS update - Week 38

Een wekelijks overzicht van de laatste ontwikkelingen rond International Financial Reporting Standards (IFRS) en externe verslaggeving.

Europese consultatie nieuwe grensbedragen jaarrekeningrichtlijn
De Europese Commissie is, mede op initiatief van de NBA, een consultatie gestart over verhoging van de grensbedragen in de Europese jaarrekeningrichtlijn (Accounting Directive, 2013/34/EU).

IASB to explore ways to improve reporting of climate-related and other uncertainties in the financial statements
The IASB today decided to explore targeted actions to improve the reporting of climate-related and other uncertainties in the financial statements. The possible actions include development of educational materials, illustrative examples and targeted amendments to IFRS Accounting Standards to improve application of existing requirements.
(Bron: IFRS Foundation)

Digitale editie van RJ-bundels nu verkrijgbaar
Via de website van uitgeverij WoltersKluwer zijn de digitale edites van de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving nu te bestellen. Dit zijn de edities voor zowel de middelgrote en grote rechtspersonen als voor micro- en kleine rechtspersonen. De printedities van beide bundels verschijnen in de laatste week van september.
(Bron: RJ)

Insights into IFRS: An overview
A companion guide to the 20th edition of Insights into IFRS that aims to provide a structured guide to the key issues arising from the standards.
(Bron: KPMG)

SER en RJ organiseren reeks webinars over CSRD & ESRS
De Raad voor de Jaarverlaggeving (RJ) en de de Sociaal-Economische Raad (SER) organiseren in september en oktober een reeks van vier webinars over de European Sustainability Reporting Standards (ESRS), de standaarden voor Europese duurzaamheidsrapportage.

Updates

IFRS Foundation

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.