Nieuws

Medewerkers moeten soms lang op uitbetalen declaraties wachten

Bijna de helft van de finance professionals (48 procent) voelt zich schuldig, omdat collega's vaak lang op de uitbetaling van hun declaraties moeten wachten.

Het uitbetalen van declaraties kan dan ook even duren: 48 procent van de finance professionals geeft aan dat collega's gemiddeld meer dan twee weken geduld moeten hebben. Meer dan de helft van de kantoormedewerkers (55 procent) beaamt dit.

Dat blijkt uit onderzoek van financieel managementplatform Moss onder 560 finance professionals en 535 kantoormedewerkers. Uit het onderzoek blijkt ook dat medewerkers vaak niet eens de moeite nemen om hun bedrijfsuitgaven terug te vragen. Slechts veertig procent van de kantoormedewerkers dient altijd zijn declaraties in.

Omslachtig

Een kwart van de finance professionals denkt dat collega's geen declaraties indienen omdat dit proces omslachtig is. Volgens 34 procent van de kantoormedewerkers is het declareren tijdrovend. Dertig procent vindt het niet altijd de moeite om een declaratie in te dienen, vanwege het kleine bedrag. Twintig procent vergeet het simpelweg weleens te doen.

Eén op de vijf finance professionals geeft aan dat regelmatig declaraties zonder bonnetje worden ingediend, waardoor het bedrijf btw-teruggave misloopt. Ook maakt het kwijtraken van bonnetjes dat veel medewerkers besluiten om maar geen declaratie in te dienen.

Vanzelfsprekend pleit Moss voor inzet van geautomatiseerde tools bij declaratieprocessen, zodat medewerkers sneller hun geld terugkrijgen, of soms kosten niet meer hoeven voor te schieten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.