Beroep met toekomst

Afbeelding Opinie

Een wedstrijdje ver plassen

Meer kan ik niet maken van de recente berichtgeving over de verkiezing van de beoogd voorzitter van de NBA. Welke partij krijgt de meeste mensen op de been, om op de ledenvergadering van 19 december aanstaande de keuze voor zijn of haar voorzitter er doorheen te drukken. Winst en de hoofdprijs voor het ene kamp, het andere kamp mag met de staart tussen de benen naar huis. Maar de echte verliezer van deze wedstrijd is ons beroep.

x 13 144 49 Arthur van Bemmel
Afbeelding Nieuws

Zuid zorgt voor stevig slot van reeks regionale visiebijeenkomsten

Grotere verschillen tussen de diverse groepen accountants, maar geen duidelijkheid over hun gemeenschappelijke basis. En is de accountant van de toekomst een alleskunner, of moet die vooral keuzes maken? Tijdens de visiebijeenkomst van de NBA-afdeling zuid, de laatste in de reeks regiobijeenkomsten over de toekomst van het accountantsberoep, kwamen zulke zaken aan de orde. Maar het ging ook veel over de beroepsorganisatie zelf.

x 1
Afbeelding Opinie

Rechtvaardigheid is business!

Het antwoord op onbetrouwbaarheid is al eeuwenoud: handelen vanuit deugden. Een inleiding op de deugdenethiek werd al eens gegeven door prof. dr. Andreas Kinneging, tijdens de Accountantsdag 2011. Bij het handelen vanuit de deugden moet de accountant de rechtvaardige behandeling van mensen als centrale ambitie stellen. In deze bijdrage ga ik in op de deugd 'rechtvaardigheid'. Andere deugden, zoals 'voorzichtigheid', 'moed' en 'zelfbeheersing', werk ik uit in volgende opinies.

x 22 35 0 Joost van Buuren