Magazine

Lekker werken

Dingen die de werkdag leuker maken.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf
» Download het hele nummer (pdf)

Auto: Fisker is terug

De Fisker Karma liep als wulps gelijnde hybride sportwagen vijftien jaar geleden voorop bij de transitie naar emissievriendelijk rijden. Fisker ging later ten onder, maar is nu terug met puur elektrische modellen. De Deen Henrik Fisker staat nog altijd aan het roer van de Amerikaanse firma, die zijn auto’s ook laat bouwen in het Oostenrijkse Graz. De stoere Fisker Ocean komt ook naar Nederland en kost hier ruim 71 mille, in twee versies die allebei een bereik hebben tot ruim zevenhonderd (!) kilometer. Goedkopere varianten staan in de planning. En net als ooit bij de Karma draagt het dak bij aan de energievoorziening.
fiskerinc.com

Tas: Kapitein op je rug

Kapten & Son wil “voor burgers wereldwijd” een passie voor avontuur creëren, “of je nu navigeert door de dagelijkse urban jungle of de uithoeken van niemandsland”. De tassen, koffers, brillen en rugzakken van het merk moeten daarbij helpen. Zoals de minimalistische Fyn-rugzak, gemaakt van “veganistisch tech-materiaal”, wat dat ook mag zijn. Waterafstotend in ieder geval. De rugzak heeft ruimte voor een 14 inch laptop en ook de nodige andere buiten- en binnenvakken. Prima voor onderweg naar het accountantskantoor. Verkrijgbaar in zeven kleuren, voor een bescheiden prijs: vanaf zeventig euro.
kapten-son.com/nl

Klok: Ook een smartwatch met een X

Eerder constateerden we al veel X-en in de markt voor elektrische auto’s, maar ook bij slimme klokjes duiken die inmiddels op: de Xiaomi Watch 2 Pro draait op het Snapdragon W5 + Gen 1-platform, gebruikt Wear OS van Google en ondersteunt ook Google Assistant. De smartwatch heeft een fraaie batterijduur van 65 uur. Het horloge van Xiaomi heeft ook toegang tot Google-zaken zoals Google Wallet, Google Maps en de Wear-apps in de Play Store. De Watch 2 Pro heeft een rond 1,43-inch oled-scherm en een 46mm behuizing. De smartwatch heeft een hartslagsensor, bloedzuurstofmeter en kan stress en slaap meten. De Xiaomi Watch 2 Pro is verkrijgbaar in zwart en zilverkleurig rvs. Prijs is 269 euro.
mi.com

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.