Podcast

Podcast

Accountant.nl is gestart met een serie podcasts voor accountants en financials, onder de titel Vitamine A. In elke aflevering van Vitamine A spreekt Sven Budding als host met gasten over het nieuws in accountantsland, over waardevolle inzichten en originele visies op actuele thema's.

Vitamine A vindt u op de volgende kanalen: Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Deezer, Overcast, Tune In.

Vitamine A #9

Auditpedia is het beoogde contentplatform en een online leeromgeving voor accountancy. In gesprek met initiatiefneemster Margreeth Kloppenburg.

Vitamine A #8

In het derde en laatste van de driedelige reeks Vitamine A-podcasts over accountants en diversiteit praat Esther-Mirjam Sent (Radboud University) over salarisverschillen en over vooroordelen. "Diverse teams geven de beste resultaten."

Vitamine A #7

Vitamine A-host Sven Budding spreekt in een driedelige reeks met drie gasten over vrouwelijk leiderschap, diversiteit en inclusiviteit binnen organisaties. In deel twee praat Agnes Koops (PwC) over vrouwelijk leiderschap. "Ik geloof vooral in inclusiviteit."

Vitamine A #6

Vitamine A-host Sven Budding spreekt in een driedelige reeks met drie gasten over vrouwelijk leiderschap, diversiteit en inclusiviteit binnen organisaties. De eerste gast in de reeks is Sandra Lutchman, expert op het gebied van Leadership Diversity & Inclusion. Zij heeft vanuit die rol ook een plan van aanpak gemaakt voor de NBA.

Vitamine A #5

In de vijfde aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreekt psycholoog Andreas Wismeijer over de brug tussen harde cijfers en zachtere thema's als persoonlijkheidskenmerken en stress.

Vitamine A #4

In de vierde aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreken auteurs Nart Wielaard en Tom Nierop over hun in 2019 verschenen boek 'Spookcijfers'.

Vitamine A #3

In de derde aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreken projectleiders Daphne Kolk en Erik Kolthof van de NBA-kennisgroep Accounttech met Mark van Diermen en Corinne Haenen van het nieuwe en jonge accountantskantoor The Audit Generation.

Vitamine A #2

Accountant.nl maakte een rondje langs de velden, om de eerste reacties op de rapportage van de Commissie toekomst accountancysector (CTA) te peilen. Lukas Burgering (NBA) haalt reacties op bij Roland Ogink (directeur De Jong en Laan), Agnes Koops (Head of Audit PwC), Hans Renckens (Head of Audit BDO), Wendy Groot (Belastingdienst, NBA Young Profs), Marco van der Vegte (voorzitter NBA), Joeri Ooms (EY Young Profs) en Tjalling Tiemstra (Beursgenoteerde oob-commissie NBA).

Vitamine A #1

In aflevering 1 geeft hoofdredacteur Marc Schweppe een toelichting bij de vernieuwde website Accountant.nl. Ook gaat hij in op hoe vrije journalistiek zich verhoudt tot het dienend zijn aan het accountantsberoep en de beroepsorganisatie.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.