Podcast

Podcast

Accountant.nl is gestart met een serie podcasts voor accountants en financials, onder de titel Vitamine A. In elke aflevering van Vitamine A spreekt Sven Budding als host met gasten over het nieuws in accountantsland, over waardevolle inzichten en originele visies op actuele thema's.

Vitamine A vindt u op de volgende kanalen: Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Deezer, Overcast, Tune In.

Vitamine A #18

Vrouwelijk leiderschap heeft iets dienends in zich en kijkt meer naar het grote geheel en de omgeving. Mannen zijn meer vanuit het hoofd werkzaam en vrouwen meer vanuit het hart, al is er een verschuiving merkbaar.

Vitamine A #18 | Vitamine A: Vrouwelijk leiderschap in de accountancy

Vitamine A #17

Communicatie-adviseur Lukas Burgering schreef een boek over wat te doen in crisissituaties. In de Vitamine A-podcast vertelt hij over de lessen en kansen die een crisis oplevert.

Vitamine A #17 | Het 'Groene Boekje' voor crisismanagement

Vitamine A #16

Op dinsdagavond 21 september start de nieuwe serie Busy Season Talks, de Clubhouse-gesprekken in de 'huiskamer' van het accountantsberoep. In de Vitamine A-podcast vertellen organisatoren Hakan Koçak en Arif Dursun over hun motieven.

Vitamine A #15

Poortwachters, zoals accountants, zijn essentieel om de samenleving te beschermen tegen zaken die we juridisch verwerpelijk vinden. De overheid kan dat niet alleen. Dat zegt Bob Hoogenboom, hoogleraar forensic business studies aan Nyenrode, in de jongste editie van Vitamine A, de podcast voor accountants.

Vitamine A #14

"Ik wil niet dat mijn kinderen en kleinkinderen mij ooit het verwijt maken dat ik me niet heb uitgesproken over wat ik zie en wat ik hoor." Dat zegt hoogleraar Leen Paape in Vitamine-A, de podcast voor accountants. Het accountantsberoep mag zich meer laten horen, vindt hij.

Vitamine A #13

In gesprek met drie jonge studenten van de post-master Accountancy aan de Universiteit van Amsterdam: Jochem Beemster, Gijs de Bra en Matthijs Bredenoord.

Vitamine A #12

In gesprek met NBA-directeur Berry Wammes, in aanloop naar het online evenement The Future of Audit, dat plaatsvindt op 18 november.

Vitamine A #11

In het kader van Springlevend, de jubileumviering van de NBA, spreekt Vitamine A-host Sven Budding met Steef Visser over de accountant in de mkb-praktijk, zeker in coronatijd een uitdagende rol.

Vitamine A #10

In het kader van Springlevend, de jubileumviering van de NBA, spreekt Vitamine A-host Sven Budding met Andrea Moser over verschillen, overeenkomsten en uitdagingen tussen generaties in de accountantssector.

Vitamine A #9

Auditpedia is het beoogde contentplatform en een online leeromgeving voor accountancy. In gesprek met initiatiefneemster Margreeth Kloppenburg.

Vitamine A #8

In het derde en laatste van de driedelige reeks Vitamine A-podcasts over accountants en diversiteit praat Esther-Mirjam Sent (Radboud University) over salarisverschillen en over vooroordelen. "Diverse teams geven de beste resultaten."

Vitamine A #7

Vitamine A-host Sven Budding spreekt in een driedelige reeks met drie gasten over vrouwelijk leiderschap, diversiteit en inclusiviteit binnen organisaties. In deel twee praat Agnes Koops (PwC) over vrouwelijk leiderschap. "Ik geloof vooral in inclusiviteit."

Vitamine A #6

Vitamine A-host Sven Budding spreekt in een driedelige reeks met drie gasten over vrouwelijk leiderschap, diversiteit en inclusiviteit binnen organisaties. De eerste gast in de reeks is Sandra Lutchman, expert op het gebied van Leadership Diversity & Inclusion. Zij heeft vanuit die rol ook een plan van aanpak gemaakt voor de NBA.

Vitamine A #5

In de vijfde aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreekt psycholoog Andreas Wismeijer over de brug tussen harde cijfers en zachtere thema's als persoonlijkheidskenmerken en stress.

Vitamine A #4

In de vierde aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreken auteurs Nart Wielaard en Tom Nierop over hun in 2019 verschenen boek 'Spookcijfers'.

Vitamine A #3

In de derde aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreken projectleiders Daphne Kolk en Erik Kolthof van de NBA-kennisgroep Accounttech met Mark van Diermen en Corinne Haenen van het nieuwe en jonge accountantskantoor The Audit Generation.

Vitamine A #2

Accountant.nl maakte een rondje langs de velden, om de eerste reacties op de rapportage van de Commissie toekomst accountancysector (CTA) te peilen. Lukas Burgering (NBA) haalt reacties op bij Roland Ogink (directeur De Jong en Laan), Agnes Koops (Head of Audit PwC), Hans Renckens (Head of Audit BDO), Wendy Groot (Belastingdienst, NBA Young Profs), Marco van der Vegte (voorzitter NBA), Joeri Ooms (EY Young Profs) en Tjalling Tiemstra (Beursgenoteerde oob-commissie NBA).

Vitamine A #1

In aflevering 1 geeft hoofdredacteur Marc Schweppe een toelichting bij de vernieuwde website Accountant.nl. Ook gaat hij in op hoe vrije journalistiek zich verhoudt tot het dienend zijn aan het accountantsberoep en de beroepsorganisatie.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.