Magazine

Lekker werken

Dingen die de werkdag leuker maken.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 1, 2024

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf
» Download het hele nummer (pdf)

Vervoer: La Dolce Vita

In navolging van de kleine Opel Rocks en Citroën Ami komt ook Fiat met stadsmobiliteit, maar op zijn Italiaans verrijkt met ‘het zoete leven’. De nieuwe Fiat Topolino doet een roemruchte naam uit de jaren dertig herleven, maar wordt met zijn topsnelheid van 45 km/h fluitend ingehaald door die illustere voorganger. De elektrische stadsauto is ook te rijden door bestuurders vanaf zestien jaar, mits met een bromfietscertificaat. Er is zowel een gesloten versie als de open variant, de Topolino Dolcevita. Actieradius is zo’n 75 km op een volle accu. Opmerkelijk accessoire is de kleine douche, handig na een dagje strand. In Italië kost de Topolino 9.890 euro, maar kun je ook voor 39 euro per maand een abonnement afsluiten. Prijs wordt hier naar verwachting zo’n tien mille.
fiat.nl

Tas: Van vrouwen voor vrouwen

Het water langs de kades van Antwerpen inspireerde de Belgische Ine Verhaert en Helga Meersmans in 2017 tot oprichting van het tassenmerk KAAI en het bedenken van een stijlvolle en praktische werktas voor vrouwen met een actief leven. De KAAI Pyramid is er in een enorme reeks kleuren, biedt ruimte voor de laptop en nog een heleboel andere zaken en ziet er tegelijk uit als een tas waarmee je de stad in gaat. Hij is er ook in een iets kleinere Midi-variant. De buitenkant is van Italiaans leer, de binnenkant altijd van blauw suede. Prijs € 745, honderd euro minder voor de iets kleinere versie.
shop.kaai.eu

Powerbank: Altijd op zak

De enige powerbank waar je iets aan hebt als je telefoon leeg is, is de powerbank die je bij je hebt. De TravelCard Plus is een piepkleine oplader met het formaat van een bankpas en een capaciteit van 3.000 mAh; niet veel vergeleken met zwaardere powerbanks, maar genoeg om je telefoon weer voor de helft op te kunnen laden en dus onderweg vaak genoeg. Niet vergeten om opgeladen en wel bij je te steken natuurlijk. Met een gewicht van amper honderd gram en een dikte van zes millimeter moet dat lukken. De TravelCard Plus heeft ingebouwde laadsnoertjes voor usb-c en Apple Lightning. Ook te bestellen met bedrijfslogo, zocht u nog een relatiegeschenk? Prijs € 39,95.
travelcardcharger.com

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.