Nieuws

Gerrit Zalm niet langer adviseur PwC

Gerrit Zalm heeft zijn rol als adviseur bij PricewaterhouseCoopers beëindigd. Dat zegt hij in het nog te verschijnen februarinummer van 'de Accountant'.

Doelend op de uitbreiding van zijn werkzaamheden bij DSB zegt hij over zijn PwC-adviseurschap: "Nee, daar ben ik mee gestopt. Dat zou wat al teveel van het goede zijn."

Met ingang van 1 juli 2007 was de oud-minister van Financiën bij PwC benoemd tot consultant to the firm. In deze parttime rol zou hij de firma gaan adviseren over een breed scala aan onderwerpen in zowel de markt- als publieke sector.

Vrijwel tegelijkertijd aanvaardde Zalm voor twee dagen per week een functie als Chief Economist bij de DSB Bank. Nadat de chief financial officer (cfo) van die bank, Jaap van Dijk, aankondigde de bank te gaan verlaten, werd Zalm op 8 december 2007 benoemd tot diens voorlopige opvolger en daarmee tevens als lid van de raad van bestuur. Zalm zou de cfo-functie aanvankelijk vervullen op interim-basis, maar op 21 december maakte de bank bekend dat hij de functie blijft bekleden.

Het terugtreden van Zalm bij PwC is van zeer recente datum en nog niet eerder bekend gemaakt. De homepage van PwC Nederland opent (21 januari 2008) met een interview met Zalm. Daarin is van vertrek nog geen sprake: "Maar natuurlijk ga ik ook mee naar klanten. Bij voorkeur naar bedrijven die in een moeilijk beheersbare groeifase verkeren of die in het buitenland tegen problemen aanlopen waarbij mijn expertise en kennisnetwerk ze misschien kan helpen. Ik wil dus zoveel mogelijk op pad zijn. Ik ben veel te onrustig om alleen maar achter een bureau te blijven zitten en vandaar te besturen."

Naast zijn functie bij DSB heeft Gerrit Zalm nog een adviseurschap bij het private equity fund Permira en is hij voorzitter van de International Accounting Standards Committee Foundation (IASCF).

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.