Nieuws

Arnold Schilder nieuwe voorzitter IAASB

De IFAC heeft prof.dr. Arnold Schilder RA benoemd tot nieuwe voorzitter van de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB).

Als IAASB-voorzitter zal Schilder leiding geven aan de verdere ontwikkeling van richtlijnen voor auditing en assurance en aan het proces van aansluiting tussen internationale en nationale controlestandaarden. De IAASB wil door kwaliteitsverbetering en internationale uniformering van de accountantspraktijk bijdragen aan het herstel van vertrouwen in financiële verslaggeving.

Arnold Schilder is nu nog directeur bij De Nederlandsche Bank en buitengewoon hoogleraar accountantscontrole aan de Universiteit van Amsterdam. Schilder is lid van de Public Interest Oversight Board (PIOB), het toezichthoudend orgaan op de IAASB. Tevens is hij lid van het Basel Committee on Banking Supervision. In 1994 en 1995 was hij voorzitter van het NIVRA. Momenteel is hij voorzitter van de commissie Governance NIVRA die het NIVRA zal adviseren over een toekomstbestendig governance model.

Zijn benoeming voor deze fulltime functie is 3 juli door de PIOB goedgekeurd op haar vergadering in Madrid. De benoeming van Schilder gaat in per 1 januari 2009 en heeft een termijn van drie jaar. Schilder volgt de huidige voorzitter John Kellas op.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.