Nieuws

Ernst & Young mag toch verhuizen uit Apeldoorn

Het verhuisverbod dat het beursgenoteerde vastgoedfonds NSI via de rechter wilde opleggen aan Ernst & Young in Apeldoorn, is van de baan. De rechtszaak die NSI hierover aanspande, is in hoger beroep gewonnen door het accountantskantoor.

Eerder had de voorzieningenrechter beslist in het nadeel van Ernst & Young. Het accountantskantoor wilde voortijdig vertrekken uit het kantoorgebouw La Tour in Apeldoorn. Zwolle zou de nieuwe vestigingsplaats worden. 

Eigenaar NSI eiste met succes dat het accountantskantoor alleen mocht verhuizen als er een nieuwe huurder was voor de kantoorruimte. Het huurcontract met NSI loopt tot juni 2012. 

NSI had aangevoerd dat zij door leegstand grote schade zou lijden. Ernst & Young huurt in La Tour  4.563 vierkante meter. De rest van het gebouw (bijna achtduizend vierkante meter) staat nog steeds leeg. 

Eén van de argumenten die NSI aanvoerde, was dat La Tour een zwakke marktpositie heeft. Deskundigen hebben dat in de rechtszaken bevestigd. Maar daar doet een voortijdig vertrek van Ernst & Young niks aan af, aldus het Gerechtshof. 

Ernst & Young zou oorspronkelijk in september verhuizen uit Apeldoorn naar het nieuwe La Dilligence in Zwolle. Daarbij bleek de nieuwe verhuurder in Zwolle, Eurocommerce, bereid te zijn om het lopende huurcontract van Ernst & Young in Apeldoorn over te nemen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.