Nieuws

Limperg Penning voor hoogleraar Jan Bouwens

Tijdens de Accountantsdag op woensdag 25 november 2009 heeft Jan Bouwens, hoogleraar Accounting aan de Universiteit Tilburg, de Limperg Penning ontvangen uit handen van Tom Groot, voorzitter van het Limperg Instituut. De Limperg Penning is een jaarlijkse prijs voor een wetenschapper die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied Accounting en Accountancy.

De uitgevende instelling, het Limperg Instituut, is een interuniversitair onderzoeksinstituut op het gebied van Accounting en Accountancy. Prof.dr. Tom Groot is bestuursvoorzitter van het Limperg Instituut en hoogleraar Management Accounting aan de Vrije Universiteit. 

Jan Bouwens heeft de prijs ontvangen voor zijn innovatieve internationale publicaties op het terrein van prestatiemeting, leiderschap en beheersing, prestatie-afhankelijke beloningssystemen en de relatie tussen ondernemingsstrategie en management accounting systemen. 

Hij heeft de landelijke opleiding van wetenschappelijke onderzoekers van het Limperg Instituut vorm gegeven en is sinds de start in 2003 de spil van deze opleiding. Deze opleiding heeft inmiddels een nieuwe generatie van onderzoekers opgeleid die internationaal erkend onderzoek voortbrengt. 

Jan Bouwens is ten slotte zeer actief in het dichter bij de praktijk brengen van wetenschappelijke inzichten door zijn vele publicaties in dagbladen en professionele tijdschriften. 

Bouwens publiceert met enige regelmaat ook in 'de Accountant' en op Accountant.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.