Nieuws

'Jos Streppel volgt Jean Frijns op'

Voormalig Aegon-cfo Jos Streppel is de beoogd opvolger van Jean Frijns als toezichthouder op de naleving van de code-Tabaksblat voor deugdelijk ondernemingsbestuur.

Dat bevestigen meerdere ingewijden rond het kabinet, zo melden Het Financieele Dagblad en nieuwssite z24. Streppel (60) was al lid van deze monitoringcommissie, de zogenoemde commissie-Frijns. 

Streppel was niet de eerste voorkeur, meldt het bericht, "ook al omdat zijn kandidatuur een ‘gevoelige' is". Als financieel directeur van Aegon - dit voorjaar opgevolgd door Jan Nooitgedagt - was hij jarenlang onderdeel van de nu zwaar bekritiseerde financiële sector. En als directeur van Aegon-dochter Labouchere was hij ook betrokken bij de Legio Lease-affaire. 

"Deze vlekjes wegen niet op tegen het feit dat hij zeer vertrouwd is met het onderwerp, goede contacten heeft in corporate Nederland en bij aandeelhouders en een goede reputatie heeft. Zo iemand is niet gemakkelijk te vinden", zegt een ingewijde op basis van anonimiteit. 

De nieuwe monitoringcommissie krijgt de opdracht in het bijzonder de verantwoording voor een afwijking van de code te toetsen. Dit omdat er volgens de commissie-Frijns een zekere "standaardisatie in de antwoorden van vennootschappen valt te bespeuren".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.