Nieuws

NBA organiseert digitaal debat over accountantsberoep

De NBA organiseert op dinsdagavond 3 april 2012 een digitaal startdebat over de toekomst van het accountantsberoep. Eindproduct moet een 'houtskoolschets' van het beroep over tien jaar zijn, te presenteren op de Accountantsdag.

De komende tijd wil de NBA een agenda voor de toekomst vaststellen waarover de leden mee kunnen discussiëren. Het doel is zoveel mogelijk leden - openbaar accountants, intern accountants, overheidsaccountants en accountants in business - actief bij de discussie te betrekken.

Het initiatief sluit aan bij andere al in gang gezette activiteiten, zeggen NIVRA-voorzitter Ruud Dekkers en NOvAA-voorzitter Dirk ter Harmsel in hun uitnodiging aan de leden. Zo is er een MKB-actieplan in de maak, het Plan van Aanpak en zijn er activiteiten op het gebied van versterking van de professioneel-kritische houding, de beroepsethiek van accountants in business, en betere en meer toegankelijke regelgeving.

Naast die al lopende activiteiten wil de NBA meer vernieuwing realiseren. "We zullen nieuwe kennis, nieuwe vaardigheden en nieuwe producten moeten ontwikkelen. We zullen moeten werken aan verbetering van het onderwijs, aan nieuwe technologieën. Uitgangspunt is dat we met elkaar bepalen wat we willen en wat we kunnen. 'Niet willen' is geen optie", aldus de NBA.

Het digitale debat op 3 april zal worden gevoerd in de vorm van een chatsessie, durend van 20.00 tot 21.30 uur. Het enige dat deelnemers nodig hebben is een pc met internetverbinding. Na aanmelding volgen nadere instructies.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.