Nieuws

BDO doet feitenonderzoek fraude GVB

Accountantskantoor BDO doet de komende weken in opdracht van de raad van commissarissen van het Amsterdamse GVB een onafhankelijk feitenonderzoek naar de aantijgingen van miljoenenfraude bij de stadsvervoerder.

Dat maakte de Amsterdamse openbaarvervoerorganisatie gisteren bekend. Aanleiding voor het onderzoek is een artikel in de Telegraaf van eind maart. Het streven is om het onderzoek binnen vijf weken af te ronden.

Doel van het feitenonderzoek is om relevante feiten en omstandigheden met betrekking tot de in de telegraaf beschreven vermeende fraude en onregelmatigheden binnen de GVB organisatie in kaart te brengen, aldus het GVB.

De Telegraaf berichtte op 29 maart 2012 dat bij de vervoerder voor miljoenen euro's aan fraude is gepleegd, vooral rond de invoering van de OV-chipkaart. Een aantal GVB'ers zou zich hebben verrijkt ten koste van het bedrijf. De top zou op de hoogte zijn geweest, maar niet hebben ingegrepen.

De directie heeft alle aantijgingen ontkend, maar de gemeente Amsterdam, honderd procent eigenaar van het bedrijf, vroeg het GVB om opheldering.

Algemeen directeur GVB Bart Schmeink spreekt de verwachting uit dat "alle feiten door dit onderzoek naar boven komen. Wat mij betreft blijft niets onaangeroerd".

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.