Nieuws

Rihanna delft onderspit in ruzie met accountantskantoor

De zangeres Rihanna is door een Londense rechter veroordeeld tot het betalen van honderdduizend dollar aan accountantskantoor Berdon LLP. Ze kwam niet opdagen op een afspraak met de accountants, die speciaal daarvoor van de VS naar Londen waren gevlogen.

Rihanna moet de gederfde tijd en de vliegkosten vergoeden, zegt de rechter.

De vergoeding voor de accountants is een vervolg op de ruzie tussen de zangeres en haar accountantskantoor. De accountants vorderden reiskosten nadat ze tevergeefs naar Londen waren gereisd voor overleg met Rihanna's advocaten. De zangeres was wegens ziekte niet op komen dagen op de afspraak.

De veelbesproken zangeres ligt sinds een maand overhoop met accountantskantoor Berdon LLP. Ze eist miljoenen van de in Manhattan gevestigde firma wegens wanbeheer van haar financiën. Die zou 22 procent van de opbrengst van een tournee hebben afgeroomd. Volgens haar was er zes procent afgesproken.

De boze accountants stapten naar de rechter en eisten compensatie voor de verspilde tijd en de reiskosten voor de reis naar Londen. Berdon LLP voerde aan dat Rihanna helemaal niet ziek zou zijn geweest op de bewuste afspraak.

Als bewijs voerden ze tweets aan die de zangeres de voorgaande dag had gepost. Tot in de kleine uurtjes was ze aanwezig bij een basketballwedstrijd. Haar laatste tweet verstuurde ze om vijf uur in de ochtend.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.