Nieuws

Martine Frijlink vertrekt bij KPMG

Martine Frijlink, die eind mei al opstapte als bestuurder van KMPG, heeft de organisatie per 1 oktober verlaten.

Dat maakt KPMG vandaag bekend. Het terugtreden van Frijlink als bestuurder volgde destijds op de publiciteit over onder meer een privé-vastgoedavontuur van een aantal partners en vermeende belastingfraude bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de accountantsorganisatie.

Martine Frijlink (1968) trad in 1991 in dienst bij KPMG, werd in 2007 partner en in 2012 Partner in Charge als Country Quality & Risk Management Partner. In die functie was zij verantwoordelijk voor het beheer, monitoring en onderhoud van het gehele stelsel van kwaliteitsbeheersing van KPMG.

Sinds 1 juli 2013 was ze lid van de raad van bestuur, waar onder meer Quality onder haar verantwoordelijkheid viel. Frijlink stond bekend als principieel en veranderingsgezind.

In een persbericht zegt KPMG over haar vertrek het volgende:

"Na het besluit van Martine Frijlink om terug te treden als lid van de Raad van Bestuur, is er intensief overleg geweest tussen Martine Frijlink en de Raad van Bestuur van KPMG om zich te beraden op de wijze waarop de huidige en toekomstige uitdagingen en behoeften van de organisatie, de competenties van Martine alsmede de door Martine beoogde persoonlijke ontwikkeling zouden kunnen samenvallen in een vruchtbare samenwerking. Voor dit overleg is adequaat de tijd genomen om de vele mogelijkheden uitvoerig te kunnen verkennen.

Naar aanleiding van dit intensieve overleg, heeft Martine Frijlink recent en in gezamenlijk overleg met de Raad van Bestuur geconcludeerd dat, na bijna 25 jaar inzet voor KPMG, waaronder een aantal zeer intensieve jaren acterend op de kwaliteitsagenda, de tijd is aangebroken om een volgende stap in haar carrière te zetten, die zich buiten KPMG zal afspelen.

Martine Frijlink heeft KPMG per 1 oktober verlaten. De Raad van Bestuur is Martine erkentelijk voor vele inspanningen die zij heeft geleverd in de verschillende functies die zij in onze organisatie heeft vervuld en wenst haar, namens alle collega's, veel succes bij de volgende stap in haar carrière."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.