Nieuws

Compensatieregeling DSB nu definitief

De compensatieregeling van de curatoren van DSB geldt voor alle gedupeerde klanten van de failliete bank. Dinsdag is de regeling door het gerechtshof in Amsterdam verbindend verklaard.

Eerder dit jaar had het hof nog aanmerkingen op de regeling. Die zou onder meer tekortschieten voor klanten met een koopsompolis en voor klanten aan wie méér krediet was verstrekt dan volgens de destijds geldende normen mocht.

Maar nadat de curatoren enkele aanpassingen hebben doorgevoerd is volgens het hof sprake van een 'redelijke compensatieregeling'.

De curatoren hadden het verzoek om de regeling verbindend te verklaren ingediend, omdat zij graag een collectieve schaderegeling willen om het faillissement van DSB verder te kunnen afwikkelen. Zonder een verbindende regeling kan de afhandeling langer duren en kunnen de claims verder oplopen.

Claimorganisatie Woekerpolisproces is het niet eens met de verbindendverklaring. Volgens de stichting doet de regeling nog steeds geen recht aan de geleden schade. Woekerpolisproces verwacht dat veel van de circa 250.000 gedupeerden op termijn in de schuldsanering zullen belanden.

Tegen de beslissing van het hof is geen beroep of cassatie mogelijk. Wel hebben gedupeerden die niet akkoord willen gaan met de regeling zes maanden de tijd om dit aan te geven. Via de rechter kunnen zij individueel een betere compensatieregeling proberen af te dwingen.

De bank van oprichter Dirk Scheringa ging in oktober 2009 failliet.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.