Nieuws

Petrobras gaat fraude aanpakken

Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras gaat een speciale divisie opzetten die onderzoek gaat doen naar fraude en omkoping.

Dat liet het bedrijf vandaag weten in een bijeenkomst met analisten en beleggers. Volgens bestuursvoorzitter Maria das Gracas Foster zet Petrobras stappen om het naleven van regels te verbeteren en fraude te onderzoeken.

Vrijdag werd nog bekend dat het bedrijf de publicatie van de kwartaalcijfers heeft uitgesteld vanwege onderzoeken naar corruptie en het aannemen van steekpenningen door werknemers. Zij zouden smeergeld hebben aangenomen van bedrijven waarmee het olieconcern zaken doet. Ook de Nederlandse leverancier van opslag- en productieschepen SBM Offshore wordt met die affaire in verband gebracht.

Vrijdag werd tevens een voormalige topbestuurder van Petrobras gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de fraude.

Petrobras maakte verder bekend dat de productiedoelstelling voor 2014 is verlaagd, vooral door vertragingen bij de bouw en levering van boorplatformen en het goedkeuren van vergunningen. Het bedrijf rekent nu op een productiegroei van 5,5 tot 6 procent. Eerder werd gerekend op een toename met 7,5 procent, met een min of plus van 1 procentpunt. Petrobras heeft in de afgelopen tien jaar op rij zijn productiedoelstellingen niet gehaald.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.