Nieuws

NBA-jaarplan 2014: Van regels naar gedrag

Verbetering van de controlekwaliteit, signalerend vermogen en communicatie staan centraal in het vandaag gepubliceerde jaarplan 2014 van de NBA.

'Van regels naar gedrag' is het thema voor het plan: bij strenge regelgeving hoort passend normbesef en gedrag.

Verbetering controlekwaliteit

De kritische rapporten van de AFM zijn voor de NBA reden om prioriteit te geven aan verbetering van de controlekwaliteit. De nadruk van het beleid zal in 2014 liggen op het bewerkstelligen van gewenste kennisniveaus, attitude en gedrag. Daarnaast is er een groeiende maatschappelijke behoefte aan een alerte, signalerende accountant, die over zijn observaties ook helder communiceert.

Nieuwe assurance-diensten voor het mkb en onderwijs

In het jaarplan is verder aandacht voor vernieuwing: een meer informatieve controleverklaring en ontwikkeling van nieuwe assurance-diensten voor het mkb. Met de Contourennota onderwijs wordt een nieuwe basis gelegd voor het toekomstig beroep. Daarbij past herziening van het huidige systeem van permanente educatie.

Om succesvol beleid te voeren moet dat gekend en erkend wordt door de leden. Dus wordt ook extra energie gestoken in een beroepsorganisatie die dicht bij die leden staat, met heldere communicatie, een zichtbaar bestuur en transparante besluitvorming.

» Download het NBA-jaarplan 2014 'Van regels naar gedrag'
Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.