Nieuws

Jan Hommen nieuwe KPMG-voorzitter

KPMG kondigt vandaag de voorgenomen benoeming aan van Jan Hommen als nieuwe bestuursvoorzitter. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar of korter als eerder een geschikte opvolger is gevonden.

De partners van KPMG zullen over de benoeming besluiten tijdens hun vergadering van 14 juni en de benoeming wordt aan de ondernemingsraad voorgelegd. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouder AFM.

Hommen zal leiding geven aan de raad van bestuur waarin alle leden ad interim zijn benoemd tot 1 oktober 2014. Zoals eerder aangekondigd werkte hij al samen met adviseur Jaap de Keijzer aan de nieuwe governance structuur bij KPMG, gericht op de samenstelling van de raad van commissarissen met in meerderheid externe leden en externe inbreng in de raad van bestuur. Een nieuwe governance dient in werking te treden per 1 oktober 2014.

John Veihmeyer, bestuursvoorzitter van KPMG International, verwelkomt Hommen's benoeming: "Jan Hommen is de juiste keuze om KPMG Nederland te leiden. Hij heeft uitgebreide ervaring in het leiden van complexe organisaties. Zijn niet-aflatende focus op kwaliteit en integriteit heeft tot duurzame prestatieverbeteringen van deze ondernemingen geleid."

Samenstelling raad van bestuur

Jan Hommen zal als voorzitter leiding geven aan de raad van bestuur waarvan verder de volgende bestuursleden deel  uitmaken:

Marc Hogeboom (head of audit), Rob Fijneman (head of advisory en HR), Han van Delden (cfo) en Andrew Cranston (coo). De beschikbaarheid van Cranston (nu coo KPMG International) vormt volgens KPMG "een belangrijke uitdrukking van support van KPMG International".

Jan Hommen licht toe: "Kwaliteit van dienstverlening en partners die staan voor kwaliteit, integriteit en verantwoordelijkheid voor de maatschappelijke rol, dat zijn de belangrijkste pijlers voor het herstel van vertrouwen bij onze stakeholders: de Nederlandse samenleving, klanten en medewerkers. Wij zullen er alles aan doen om met vakkundige en gemotiveerde partners, directors en medewerkers KPMG terug te brengen naar de absolute top in Nederland."

Martine Frijlink, die sinds 1 juli 2013 in de raad van bestuur de portefeuille Quality en Risk Management beheerde, heeft verleden week besloten als lid van de raad van bestuur terug te treden.

"De raad van bestuur spreekt zijn dankbaarheid uit voor haar leiderschap en toewijding in deze uitdagende periode", aldus KPMG in het persbericht. Naar verwachting zal haar opvolger in de raad van bestuur op korte termijn worden benoemd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.