Nieuws

KPMG zoekt medehuurder voor hoofdkantoor

KPMG zoekt een onderhuurder voor ruim een tiende van het hoofdkantoor in Amstelveen. Kostenbesparing is een belangrijke reden voor dit besluit.

"Het is niet zo dat we weggaan uit ons hoofdkantoor", zo reageert woordvoerder Tommie Dijstelbloem op een bericht in de Telegraaf van vandaag. De krant meldt dat KPMG het pand helemaal wil verlaten.  Het bericht is overgenomen door tal van andere media. "Maar dat verhaal klopt niet", aldus Dijstelbloem.

"Wel willen we een deel van het kantoor onderverhuren. Het pand heeft 58.000 vierkante meter vloeroppervlak. Daarvan willen we zevenduizend vierkante meter gaan onderverhuren. De mogelijkheden daarvoor zijn we nu aan het verkennen."

Volgens de woordvoerder ontstaat het ruimteoverschot doordat medewerkers steeds mobieler werken. Daardoor neemt de bezetting van werkplekken af. De huidige bezetting van een werkplek per werknemer gaat naar 0,7 werkplek per werknemer. "Onderverhuur bespaart ook op de huisvestingskosten", aldus Dijstelbloem.

Er is nog geen onderhuurder gevonden. "We zijn de mogelijkheden aan het verkennen en zitten aan het begin van dit proces. Bij een eventuele medehuurder hebben we nog geen beeld. We weten ook nog niet of het één of meerdere onderhuurders kunnen worden."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.