Nieuws

Ook rechtsbijstandgigant DAS biedt online boekhouden aan

Sinds een half jaar biedt DAS online boekhouden aan ondernemers. Het bedrijf werd bekend van rechtsbijstandverzekeringen, maar schuift steeds verder op richting financiële dienstverlening.

DAS is in oktober 2013 gestart met online boekhouden voor ondernemers. Het aanbod bestaat uit de persoonlijke aandacht van een eigen boekhouder, zo stelt DAS, en een portal die altijd toegang geeft tot de actuele financiële situatie van de onderneming. De btw-aangifte omzetbelasting en de jaarlijkse financiële rapportage voor winstaangifte maken standaard deel uit van de dienstverlening van DAS Online Boekhouder.

Rechtspersonen kunnen aanvullend rekenen op de jaarlijkse aangifte van vennootschapsbelasting, deponering van de jaarrekening bij de KvK en de notulen voor de algemene vergadering van aandeelhouders.

DAS is een  outsider op de reeds volle markt voor online boekhouden. Het bedrijf is vanouds bekend als rechtsbijstandsverzekeraar, maar profileert zich met tegenwoordig als financieel-juridische dienstverlener met diensten als incasso, kredietinformatie en factoring.

De stap van DAS naar online boekhouden komt op een moment dat veel accountantskantoren proberen om een plek te vinden in de markt voor digitale dienstverlening. Vorig jaar ging voor het eerst een online boekhouder failliet.

In een schriftelijke reactie aan Accountant.nl stelt DAS dat de boekhoudservice voortkomt uit vragen van ondernemers. "We putten veel inspiratie uit het contact met onze klanten en zoeken voortdurend manieren om ondernemers nog beter van dienst te zijn."

"Met Online Boekhouder bieden we standaard (telefonische) eerste hulp bij incasso- en juridische vragen. De boekhouding geeft ons informatie waarmee we de ondernemer kunnen helpen met incassodiensten, debiteurenbeheer of factoring."

"De eerste resultaten zijn boven verwachting. We hebben dus een succesvolle start gemaakt. We zien dat de combinatie van administratie met juridische en incassodiensten voorziet in de behoefte van ondernemers."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.