Nieuws

Henk Krol haalt uit naar accountant Gay Krant

De twee ton subsidie die de Stichting Vrienden van de Gay Krant moet terugbetalen aan de staat, gaat verhaald worden op voormalig bestuursvoorzitter Henk Krol. Die wijst op zijn beurt naar de accountant van de stichting.

Krol is door de staat aansprakelijk gesteld voor de twee ton subsidie die moet worden terugbetaald. Volgens het ministerie van OCW is twee ton subsidie niet deugdelijk besteed door de subsidieontvanger, de Stichting Vrienden van de Gay Krant. Die is inmiddels failliet en daarom is Krol als voormalig bestuursvoorzitter nu aansprakelijk gesteld.

Krol piekert er niet over om het subsidiegeld uit eigen zak te gaan betalen, zo heeft hij laten weten. In een reactie verwijst hij naar de accountant van de Stichting, die in juni een eerder goedgekeurde verklaring voor de subsidie heeft ingetrokken.

"Ik hoop dat hij goed verzekerd is tegen het eerst wel en daarna niet goedkeuren van de jaarrekening", zegt Krol in de Volkskrant. Hij zegt ook dat hij zich niet meer kan herinneren dat hij als enige in het stichtingsbestuur de verantwoording van de subsidie heeft ondertekend. "Echt niet, maar hoe gaat dat: je krijgt een verklaring van de accountant om te tekenen, en dat doe je dan."

Krol is ervan beschuldigd dat hij de subsidie zou hebben gebruikt om rekeningen van zijn bedrijven te betalen. De advocaat van Krol laat weten dat hiervoor het bewijs ontbreekt. "Voorhands is geen flard van bewijs geleverd."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.