Nieuws

Paul Steman treedt terug als bestuursvoorzitter Mazars Nederland

Paul Steman treedt met onmiddellijke ingang terug als bestuursvoorzitter van Mazars Nederland. Steman is van mening dat hij onvoldoende adequaat heeft gereageerd na een onjuiste opmerking van hem tijdens een aandeelhoudersvergadering in 2013 van een van zijn cliënten.

Hij vindt dat van hem een sneller optreden had mogen worden verwacht, vanwege zijn voorbeeldfunctie als bestuursvoorzitter.

Steman stelde tijdens de AVA van RoodMicrotech op 25 april 2013 dat een controledossier van Mazars "met vlag en wimpel" door een toets van de AFM was gekomen. Van een dergelijke toets door de AFM was evenwel geen sprake.

Door Steman ondernomen acties hebben er in april 2014 toe geleid dat de betreffende notulen zijn gecorrigeerd. Deze corrigerende acties komen nadat hierover met toezichthouder AFM contact is geweest.

"Op geen enkele wijze zijn de jaarcijfers, de controle, of de juistheid daarvan bij RoodMicrotech in het geding", aldus Mazars.

Samen met zijn collega-bestuurder en de AFM is Steman van mening dat correctie van deze onjuiste bewering niet zo lang had moeten en hoeven duren. De professionaliteit en zorgvuldigheid die van accountants mag worden verwacht, eisen adequate correctie bij onjuistheden.

Mede-bestuurder Ton Tuinier neemt de taken van Paul Steman tijdelijk waar, totdat een nieuwe bestuursvoorzitter is benoemd.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.