Nieuws

Assistent-accountant drukt 4,5 ton achterover

Een 61-jarige assistent-accountant heeft een gevangenisstraf van 18 maanden gekregen, omdat zij in 8,5 jaar tijd ruim 4,5 ton heeft verduisterd bij haar werkgever.

De assistent zette betalingen klaar in het geautomatiseerde betalingssysteem, maar veranderde op het laatste moment het bankrekeningnummer van de crediteur door het hare. Daarmee heeft zij in de loop van achtenhalf jaar steeds grotere bedragen verduisterd van haar werkgever. De Rechtbank Limburg vindt het aannemelijk dat het om 462.215,85 euro gaat en veroordeelde de vrouw tot een onvoorwaardelijke celstraf van anderhalf jaar.

De vrouw lijdt aan persoonlijkheidsstoornis, maar is volgens de rechtbank volledig toerekeningsvatbaar, omdat zij de strafbare feiten niet heeft gepleegd onder invloed van een stoornis of "gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens".

De zaak kwam uit toen de werkgever overging naar een nieuw betalingssysteem. De vrouw heeft niet aangegeven waaraan zij het geld heeft besteed en heeft geen verklaring gegeven voor haar gedrag.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.