Nieuws

NS-cfo Engelhardt Robbe RA vertrekt

Spoorvervoerder NS moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Engelhardt Robbe RA stapt komend voorjaar op, nadat de financiële jaarafsluiting van 2015 is voltooid, meldde NS vrijdag.

Robbe zit al vijf jaar in de directie van het bedrijf. Hij is nu zestig jaar en heeft besloten om een volgende stap in zijn loopbaan te maken. Wat die stap precies inhoudt, wil hij nog niet zeggen. Voor zijn tijd bij NS werkte Robbe ruim dertig jaar bij Shell in diverse functies.

In de top van NS vonden afgelopen maanden meer wisselingen plaats. Robbe was eerder dit jaar nog korte tijd waarnemend topman van NS. Hij verving bestuursvoorzitter Timo Huges, die in juni opstapte omdat hij betrokken was bij gerommel rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Het spoorbedrijf staat sinds augustus onder leiding van D66-prominent en oud-minister Roger van Boxtel.

NS krijgt er met ingang van februari tevens een extra directielid bij. Susi Zijderveld, die komt van rijexameninstantie CBR, gaat zich binnen het directieteam in het bijzonder bezighouden met het veranderen van de cultuur binnen het bedrijf.

De raad van commissarissen van NS heeft de procedure voor de opvolging van Robbe inmiddels in gang gezet. Het is de bedoeling dat er zo spoedig mogelijk een kandidaat wordt voorgedragen.

(Bron: ANP)

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.