Nieuws

Vastgoedruzie raakt Ruud Dekkers

Volgens dagblad De Telegraaf gebruikte PwC-partner Ruud Dekkers “fiscale trucs” rond privébeleggingen in vastgoed en manipuleerde hij de jaarrekeningen daarvan “om zichzelf te verrijken”.

Daarover bericht de krant vandaag. De Telegraaf zegt te beschikken over “een omvangrijk dossier over fiscaal gedreven privébeleggingen in vastgoed” waaraan Dekkers, van 2010 tot en met 2012 voorzitter van het NIVRA,  met veertien andere beleggers deelneemt.

Dekkers zou voor correspondentie over deze privé-investeringen gebruik maken van zijn secretaresse bij PwC en ook van enveloppen, e-mailaccount en de disclaimer van de firma.

De zaak komt naar buiten vanwege een juridisch gevecht tussen de beleggers en de inmiddels teruggetreden beheerder van het vastgoed, Jelle Adema. Deze beschuldigt Dekkers er van dat hij de waarde van het vastgoed in de jaarrekening van 2013 met terugwerkende kracht heeft aangepast, zonder dat daar taxaties aan ten grondslag lagen. Onder verwijzing naar e-mails hierover stelt Adema dat dit was bedoeld om onder het betalen van aflossingen en rente uit te komen.
Adema zegt een tuchtklacht tegen Dekkers voor te bereiden.

Ruud Dekkers wil tegenover De Telegraaf niet persoonlijk reageren op de aantijgingen en laat via zijn advocaat weten "niet bekend te zijn met e-mails die aandringen op het niet nakomen van de verplichtingen jegens de bank". PwC stelt tegenover de krant dat Dekkers voor zover bekend geen regels heeft overtreden.

Gevraagd naar een reactie wijst de NBA er op dat deze zaak onderwerp is van een juridisch conflict tussen derden. De beroepsorganisatie wil in deze fase geen nader commentaar geven.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.