Nieuws

Marie-Pauline Lauret verlaat Mazars

Marie-Pauline Lauret, voormalig voorzitter van de Werkgroep Toekomst Accountantsberoep en partner bij Mazars, verlaat haar kantoor en mogelijk het accountantsberoep.

Lauret was sinds 1 oktober 2013 partner bij Mazars en werkte daarvoor bij KPMG. Ze zegt door haar voorzitterschap van de werkgroep Toekomst Accountantsberoep definitief tot de conclusie te zijn gekomen dat haar ambitie ligt "in het op gang brengen van bestuurlijke verandering". Ze wil nu actief gaan onderzoeken welke mogelijkheden hiervoor buiten het vak liggen.

Mazars en Marie-Pauline hebben samen geconcludeerd dat haar toekomst buiten Mazars ligt, aldus een verklaring van het kantoor. "Belangrijkste reden hiervoor is dat een actieve leiding van de dagelijkse accountantspraktijk zich moeilijk laat verenigen met een meer beleidsmatige rol."

Lauret: "Ik ben een echte veranderaar en ben erg betrokken bij het beroep en heb me ook altijd ingespannen en laten horen op dat vlak. Het samenwerken met veel verschillende belangengroepen en stakeholders om een verandering tot stand te brengen, en de betrokkenheid met een maatschappelijk vraagstuk, zoals vorig jaar in het toekomstproject, heb ik enorm boeiend gevonden. Dat heeft mij doen besluiten dat ik mij graag verder wil richten op dit soort projecten, binnen of buiten het beroep."

Lauret stelt dat er geen sprake is van teleurstelling over wat er is bereikt met de werkgroep of over de vaart waarmee de in het rapport 'In het publieke belang' geformuleerde maatregelen worden ingevoerd. "Helemaal niet. Ik voel veel voldoening over de bijdrage die ik heb kunnen leveren, maar ik draag het nu over aan anderen, zo is het een beetje. Er is momenteel heel veel aan het gebeuren in de accountancy, we hebben als werkgroep veel invloed gehad, maar ikzelf ben een beetje uitgestreden. Het beroep gaat er ook wel komen. Hoe snel, dat is de vraag. Maar negatief ben ik zeker niet."

Een keuze voor terugkeer naar de ‘gewone' accountantspraktijk was geen optie, zegt ze. "Ik heb me binnen het beroep bewust altijd gericht op de beleidsmatige kant en was bijvoorbeeld al heel snel actief binnen de NBA en de Europese koepelorganisatie FEE. In dat beleidsmatige, het doorvoeren van veranderingen, daar ligt mijn kracht en daar pas ik bij als persoon."

Lauret zal zich de komende tijd blijven inzetten voor de projecten binnen NBA. Eerder deze week werd ook bekend dat ze toetreedt tot de nieuw ingestelde externe raad van advies voor de Partner Academie van BDO Audit & Assurance.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.