Nieuws

British American Tobacco ontslaat PwC

Na 17 jaar beëindigt British American Tobacco (BAT) de samenwerking met PwC. Een dochteronderneming van BAT is verwikkeld in een geplande rechtszaak tegen het accountancykantoor.

De potentiële rechtszaak komt voort uit een dispuut tussen BAT en papiermaker Windward Prospects, over de kosten van het schoonmaken van een door Windward vervuilde rivier in Wisconsin, VS. Windward zou BAT een schadeloosstelling hebben beloofd tegen schadeclaims gerelateerd aan deze vervuiling.

Doordat Windward echter dividend uitkeerde aan haar aandeelhouders, zou het niet meer in staat zijn geweest om aan haar verplichtingen richting BAT te voldoen. Het zou gaan om een bedrag van 800 miljoen dollar. PwC was de controlerende accountant bij Windward ten tijde van de dividenduitkeringen en wordt daarom medeverantwoordelijk gehouden door BAT.

BAT laat alleen KPMG, Deloitte en Ernst & Young meedingen naar de aangekondigde aanbesteding vanwege “de schaal en wereldwijde footprint van BAT”.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.