Nieuws

Antoinette Dijkhuizen: 'Er zijn nog nooit zoveel éénpitter-accountants geweest'

Accountantskantoren hoeven expertise niet per se zelf in huis te hebben. Werken met flexibele krachten brengt de kwaliteit dichter bij de klant. Zzp'ers genoeg.

Dat zegt Antoinette Dijkhuizen, oprichtster van 4you accountancy, in de tweede uitzending van Accountant TV. Ze komt van de big four, en wilde het echt anders.Met 4you zegt zij breder te denken; niet alle kwaliteit per se in huis, maar een flexibele ploeg van verschillende deskundigen.

Ze werkt voor ondernemers met een team dat ook bestaat uit ondernemers. Zzp'ers, die bij haar "werken aan hun eigen succes" en meedelen in de winst. Volgens haar zou elk kantoor dit moeten proberen.

Op vraag of er vanuit de markt wel voldoende zzp'ers beschikbaar zijn - de meeste deskundigen zitten immers in de kantoren - antwoordt ze: "Dat is maar de vraag. Er zijn nog nooit zoveel éénpitter-accountants geweest."

Leer de jonge generatie echt het vak

Dijkhuizen praat ook over de uitdagingen die spelen bij het werven van jong talent voor het accountantsberoep. Zij studeerde bedrijfseconomie en wordt door de Haagse Hogeschool weleens gevraagd om te vertellen over haar carrière: "Ze hebben daar heel veel moeite om kwalitatief goede mensen geïnteresseerd te krijgen in de accountantsopleiding. Een oproep aan alle accountants: doe je best, leer de jongere generatie echt het vak."

Bekijk uitzending 2 van Accountant TV

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.