Nieuws

Hommen bijna klaar met opvolging bij KPMG

Bestuursvoorzitter Jan Hommen vertrekt binnen afzienbare termijn bij KPMG. De benoeming van zijn opvolger is in een vergevorderd stadium. Ook die opvolger komt waarschijnlijk van buiten de KPMG-organisatie.

Dat zegt hij in de tweede aflevering van AccountantTV, in een interview met Peter van Ingen.

Eindfase

Bij de benoeming van Jan Hommen – aanvankelijk voor een termijn van vier jaar – is uitgegaan van het principe dat hij vertrekt zodra een opvolger is gevonden. Dat opvolgingsproces, waar Hommen zelf nadrukkelijk bij betrokken is, is inmiddels vergevorderd: “We zijn in een eindfase terecht gekomen”. Op de vraag of het opnieuw gaat om iemand van buiten KPMG zegt hij: “Ik denk dat de kans groot is dat het weer een buitenstaander is, ja”.

Ahold

Hommen heeft recent zijn taken als voorzitter van de raad van commissarissen bij Ahold weer opgepakt. “Ik ga terug naar Ahold in de wetenschap dat we bezig zijn met opvolging en dat het een tijdelijke zaak is dat ik hier nog ben.” Hij benadrukt dat er geen enkele relatie is tussen Ahold en KPMG, noch in de controlepraktijk, noch in advies. “Nul, er zal niets gedaan worden zolang ik bij KPMG en bij Ahold zit.”

» Bekijk uitzending 2 van AccountantTV

Bekijk het hele interview met Jan Hommen:

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.