Nieuws

Carin Gorter RA en Bas Brouwers RA beoogde bestuursleden Rabobank

De raad van commissarissen heeft het voornemen Carin Gorter RA (52) en Bas Brouwers RA (43) te benoemen tot lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland.

Beide benoemingen zullen ter toetsing worden voorgelegd aan de toezichthouders en ter advisering aan de Ondernemingsraad. Gorter zal de functie van chief risk officer (cro) gaan vervullen en Brouwers zal de functie van chief financial officer (cfo) bekleden. De bestaande functie van chief financial & risk officer, die nu nog wordt vervuld door Bert Bruggink, wordt gesplitst. Zodra de vereiste goedkeuringsprocedures zijn afgerond zullen nadere mededelingen worden gedaan.

Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: "De Rabobank is onder leiding van Wiebe Draijer een transformatieproces gestart en er zijn fundamentele verbeteringen in gang gezet. We werken aan een aanpassing van ons bestuursmodel en aan een nieuw Strategisch Kader voor de periode 2016-2020. Dit proces zal in december van dit jaar zijn afgerond, maar ook daarna moet nog zeer veel werk worden verzet."

"We halen met Carin Gorter en Bas Brouwers twee bestuurders in huis van het kaliber dat noodzakelijk is om onze ambitie als coöperatieve klantgerichte bank waar te maken. Beiden hebben jarenlange ervaring in de top van het bankwezen. Carin Gorter is met haar veelzijdige ervaring op het gebied van risicomanagement, audit en compliance van grote waarde voor de Rabobank als cro. Bas Brouwers is met zijn zeer goede en relevante staat van dienst een uitstekende bestuurder voor de positie van cfo. De raad van bestuur kent met de komst van Carin Gorter en Bas Brouwers een meer gebalanceerde samenstelling en beschikt over de expertise en ervaring die nodig is om goed in te spelen op de uitdagingen waar wij voor staan."

Carin Gorter (1963) is bedrijfseconoom en registeraccountant. Ze startte haar loopbaan in 1987 bij Moret, Ernst & Young. In 1994 trad ze als senior vice president Derivatives Operations in dienst van de Rabobank. Van 1997 tot 2008 werkte ze in verschillende functies bij ABN AMRO Bank. Haar laatste functie was senior executive vice president Hoofd Group Compliance, Security & Legal.

Sinds 2008 vervult Gorter een aantal commissariaten in de financiële sector, onder andere bij de coöperatieve verzekeringsmaatschappijen VGZ en TVM Verzekeringen en bij de ING Groep. Tot april 2013 was ze lid van de Monitoring Commissie Code Banken.

Bas Brouwers (1972) is bedrijfseconoom en registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1995 bij KPMG. Sinds 1998 is Brouwers werkzaam bij ING Groep, waar hij verschillende functies heeft bekleed op het gebied van finance en control. Hij werkte in Nederland onder andere in het leasebedrijf en bij ING Direct.

Van 2007 tot 2013 was hij voor ING werkzaam bij ING DiBa in Duitsland. Bas Brouwers was er van 2008 tot 2013 cfo en bestuurslid. Sinds 2013 is hij CFO van ING Nederland.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.