Nieuws

KPMG verdedigt luxe club: 'Klanten willen niet naar de buitenwijk'

Gegoede Engelse klanten hebben geen zin om drie kwartier te reizen voor een afspraak met KPMG. Om hen te vriend te houden heeft KPMG de spraakmakende exclusieve club geopend in hartje Londen.

Dat stelt woordvoerder Erfan Hussain van KPMG in Engeland. De Engelse firma baarde onlangs opzien door een eigen club te openen in Londen, exclusief toegankelijk voor klanten. Deloitte, PwC en EY in Engeland hebben niet zulke voorzieningen, zeggen ze desgevraagd. Allemaal geven ze ook aan dat die er ook niet gaat komen.

Die hebben wel clubs, maar dat zijn programma's voor workshops, congressen of andere zaken. De Ernst & Young Club bijvoorbeeld helpt personeel en hun familie bij zaken als huisvesting. De Deloitte Club in Hong Kong biedt een studieprogramma voor jonge medewerkers die net van de universiteit komen. PwC heeft een Private Equity Club, maar dat is een forum en geen luxe accommodatie, zoals de Londense KPMG-club.

Een private members club zoals KPMG onlangs opende is dan ook uniek in de accountancy. Toch bagatelliseert woordvoerder Hussain het exclusieve karakter ervan. "Veel banken en bedrijven hebben een vergelijkbare voorziening voor hun klanten." Wie dat zijn en wat ze precies hebben, laat hij in het midden. Wat hij wel vertelt is dat KPMG met No. 20, zoals de club heet, de band warm wil houden met gegoede Londense klanten.

"Ons kantoor staat nu in Canary Wharf in oost Londen, wat ver weg zit van het centrum van Londen. Het kost veertig minuten om vanuit het centrum naar Canary Wharf te komen. Veel van onze klanten geven er dan ook de voorkeur aan om af te spreken in het centrum van Londen."

De oprichting van de exclusieve klantencub, No. 20, is grondig voorbereid. Eerder dit jaar verhuisde KPMG uit het centrum van Londen naar Canary Wharf, het financiële hart van de Britse hoofdstad. In 2013 werd de huidige locatie geselecteerd. Aansluitend ging KPMG op zoek naar een clubgebouw voor klanten. Vorig jaar huurde KPMG de locatie voor de exclusieve club voor een periode van vijftien jaar.

Hoeveel relaties zich in No. 20 laten door KPMG laten fêteren weet de woordvoerder niet. "We zijn nog maar net open, ik heb nog geen idee."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.